Adagio 27

 

 

 

 

 

 

 


LÖA              8,15 m
LVL               7,30 m
Bredd            2,80 m
Djupg           1,25 m
Köl               1300 kg
Depl              3,00 M3
S area           28,5 M2
Motor, diesel  25 hkr
Fart m. motor 7,2 knop


Teknisk beskrivning  

Skrov och däck format som en enhet tillverkat i glasfiberarmerad polyesterplast enligt handuppläggningsmetoden och Lloyds konstruktionsbestämmelser.
Däck i sandwichkonstruktion. Utanpåliggande, rostskyddsbehandlad järnköl monterad med kölbultar i rostfritt stål. Roder i glasfiberplast, hjärtstock i rostfritt stål med delrinlagring.

Överbyggnad och sittbrunn med sargar och sittbrunnsbänkar i glasfiberarmerad polyesterplast enligt handuppläggningsmetoden. Dubbelväggigt isolerat tak i ruffen. Sittbrunnsdurk, ingångsluckor och luckor i sittbrunnsbänkarna i teak.
Ventilatorer av Dorade-typ i glasfiberplast monterade på rufftaket. Ruffventilerna är av 5 mm plexiglas effektivt avtätade med neoprenlister.

Rigg av masttoppstyp med mast och bom i eloxerad aluminium, rullrevsbeslag och skena för spinnakerbom. Stående och löpande rigg i rostfritt stål. Fallvinsch för försegel. Två vinschar för försegelskot placerade på sittbrunnssargarna, fyrskuret storsegelskot med skotlås.

Inredning i teak. Avskild toalett. l salongen 4 kojer/ soffor, matbord med fällbara klaffskivor. Polyesterdynor med avtagbar klädsel i samtliga kojer. Klädda ryggstöd i salongen. Hyllor ovanför samtliga kojer.
l sittbrunnen på styrbords sida pentry med tvålågigt gaskök i pendelupphängning, diskho med färskvattenpump, porslinsställ, förvaringsskåp och skjutlådor.
l akterruffen 2 kojer, hyllor och garderob.
Rikliga stuvutrymmen i förpiken och under sittbrunnsbänkarna. Båten inredes med kojutrymme för 6 personer.

Standardutrustning i övrigt är storsegel, kryssfock, stor och fockskot, 12 volts elsystem omfattande reglementsenliga lanternor, belysning i salong, pentry och toalett samt läslampor vid kojerna.
Inbyggd färskvattentank, 12,5 kg stockankare, länspump, förtöjningslinor, 6 fendrar, flaggspel samt glas och porslin för 6 personer.

Motorutrustning utgörs av Volvo Penta MD2B, med elstart, reduktionsbackslag, propellerutrustning, 50 liters bränsletank och 12 volts batteri.
Reglage och instrumenttavla placerade vid styrplatsen.

© Lars-Olof Norlin 1969

Konstruktörens syn på båten (1972)

Adagio är en modern kabinseglare, en båttyp som kombinerar motorbåtens komfort med segelbåtens stabilitet och sjögående egenskaper och följaktligen erbjuder de bästa möjligheter till angenäma weekendturer och långfärder under semestern.
Undervattenskroppen på Adagio är i det närmaste identisk med den för den välkända och för sina seglingsegenskaper välrenommerade kosterbåten Allegro, vars rigg även överförts i oförändrat skick.
Adagio har också visat sig vara en i alla avseenden fullgod båt såväl under segel som vid motorgång.
Det stabila byggnadssättet och de moderata yttermåtten gör att båten kan hanteras även av en liten besättning och medger långa riskfria överfarter på oskyddade vatten.

Stor detaljerad ritning

Diverse information