Långfärds tips

 

 

 

 

 

 

 

 

Packningslistor och förslag vad som bör vara med på en långfärd finns att studera i många böcker. Ofta är dessa listor mycket omfattande.
När dessa ställs mot verkligheten kan man konstatera att trygghet och gardering mot framtiden är djupt präglat i den svenska seglarsjälen.
Inget ont i detta, jag har själv inför vår resa gjort sammalunda och lastat båten efter dessa omfattande "bra att ha listor".
Några kloka ord av vår Spanske vän Enric är dock värda att beakta:

" Ni Svenskar bekymrar er så mycket för framtiden och försöker gardera er mot kommande bekymmer. När sedan framtiden kommer möter ni andra bekymmer än de ni förutsett.
Summan blir alltså dubbla bekymmer.
Bekymra Er lite mindre för framtiden, var lite gladare och ta bekymren när de kommer, då skulle Ni leva lite gladare och lättare."

Jag har hunnit fundera mycket över detta och tror att en liten minskning av vårt trygghets jagande skulle göra livet betydligt roligare.
Detta applicerat på långfärdsplanering innebär något enklare detaljplanering och mer tid åt det som betyder mest på färden.
Dock inte att för glömma glädjen av planerandet, som självändamål och drömgenerator.

Här vill jag ge några tips om sådant som vår omfattande detaljplanering missade och som vi nu efteråt anser som väsentligt för vardagslivet under långfärd. Allt självklart påverkat av färdmålet, i vårt fall Medelhavet.

 

Vattenslang med krankopplingar

I Svenska och nordiska hamnar har vi sällan saknat en egen vattenslang, Europa i övrigt är lite annorlunda. Många hamnar, de flesta under resan hade vattenkranar men inga slangar. Vi köpte en behändig platt vattenslang på slangvinda 20 m lång.
Dubbla längden hade varit bra vissa gångar. Oftast fanns dock kran nära båten.
Ett problem särskilt i Spanien var den väldigt varierande dimensionen på kranarna. Vi köpte ett antal adapters för olika anslutningsmått och därefter blev tillvaron enklare.

Elkablar

Elkablar har en avsevärt större roll på kanalerna och i Medelhavet än här hemma. Före resan hade vi överhuvudtaget aldrig haft en sladd med oss, inte ens för batteriladdning.
Nu var dock förutsättningarna annorlunda. Kylskåpet krävde ström även när vi låg i hamn, solcellerna förutsätter att solen skiner, vilket ej alltid är fallet.
Dessutom tillkom under resan ett antal elförbrukande tillbehör. Vi hade med oss c:a 25 m enfaskabel med vanlig jordad stickpropp samt några adapters för olika länders eluttag. Under resan köpte vi till ytterligare en sladdosa med 10 m kabel. Vårt råd är dock att ta med ännu mer kabel.
Risk för spänningsfall föreligger tillgång till voltmeter är praktiskt. Samt batteriladdare med spänningsreglering på lågspännings sidan.

Värmefläkt

Vinternätterna i Spanien var oftast ganska behagliga temperaturmässigt. Dock kom det kyligare perioder med nattemperaturer ned mot 7-8 plusgrader, då vill vi gärna ha värme ombord.
Köra vår stationära Thermo fotogenvärmare kändes ej som rätt lösning.
Vi köpte i stället en elektrisk värmefläkt. Denna ställde vi under natten i rufföppningen och satt i den övre av våra två ruffluckor. Fläkten tog då in uteluft och värmde upp denna, vilket medförde ett torrt och behagligt klimat inne i båten.
Försök finna en så tystgående fläkt som möjligt, undvik kupévärmare för bilar. Dessa låter normalt som ett mindre reaplan nattetid.

Elkokplatta

Den ofta tryckande värmen som uppstod inne i båten då solen gassade, blev orsak till att vi köpte en enkel elkokplatta. Givetvis förutsatte detta tillgång till elektricitet, vilket oftast fanns tillgängligt i de Medelhavshamnar, som vi besökte.
Dessutom innebar det en besparing för vårt fotogenförråd.
Kokplattan ställde vi på sittbrunnsbänken alldeles utanför rufföppningen. Värme och matos fördes bort av vinden.

Tvättmaskin

Efter ungefär sex månaders färd köpte vi i Barcelona en tvättmaskin. Då hade vi, med två små barn ombord, ägnat oss åt handtvätt av kläder så vi nästan storknat.
Vid enstaka tillfällen, någon gång i månaden, hade vi träffat på en hamn med tillgång till tvättmaskin. Naturligtvis kan man anlita en vanlig tvättinrättning. Detta gjorde vi ej på grund av kostnadsskäl, liten budget, och besväret med att hitta tvättinrättning, lämna, förklara och hämta tvätten.
Vi hade tidvis sällskap med två danska båtar, som hade tvättmaskin, som de ställde upp på bryggan och tvättade med.
Detta imponerade på oss.
Efter köpet av tvättmaskin blev tillvaron betydligt enklare, vi kunde tvätta när det passade oss själva bäst.
Tvättdag inträffade då vi låg i en hamn, som erbjöd både elektricitet och vatten. Vi värmde vatten på vår lilla elkokplatta och hade vattenslangen kopplad och dragen ombord.

© Göran Forsström